Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αυτός είναι μάλλον ο εντυπωσιακότερος ποδηλατόδρομος του κόσμου


Κάποιοι ποδηλάτες πόλεων αναγκάζονται να μετακινούνται μέσα σε ζούγκλες μπετόν και πάνω σε γκρι άχαρους δρόμους. Υπάρχουν και μερικές πόλεις που είναι λίγο πιο τυχερές και έχουν ακόμη μερικά δέντρα κατά μήκος των διαδρομών τους, αλλά στο Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, μια ροζ έντονη γραμμή διασχίζει την πόλη και μεταμορφώνει εντυπωσιακά το αστικό τοπίο για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. 

 Το "LightPathAKL," είναι μέρος του κεντρικού ποδηλατόδρομου και έχει μήκος 600 μέτρα. Πριν μεταμορφωθεί, ήταν ένα ακόμη τμήμα του παλιού και αχρησιμοποίητου αυτοκινητόδρομου, αλλά το αρχιτεκτονικό γραφείο Monk Mackenzie και οι designer τοπίου LandLab έκαναν τη δραματική παρέμβαση που του έδωσε νέα χρήση και εμφάνιση που εκπλήσσει. 

 Το βράδυ, τα πάνω από 300 φωτεινά LED κουτιά ενεργοποιούνται και κάνουν το έργο αυτό ακόμη πιο εντυπωσιακό καθώς μοιάζει με ένα ροζ χείμαρρο που διασχίζει την πόλη. 

 Το εντυπωσιακό πρότζεκτ εντάχθηκε πριν λίγες μέρες στη λίστα των υποψηφίων για τα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής World Architecture Awards 2016, στην κατηγορία των μεταφορών. 





Πηγή:
http://www.lifo.gr/articles/architecture_articles/107580

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου