Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η Εθνική Τράπεζα χορηγός του νέου Συστήματος Μίσθωσης Κοινόχρηστων Ποδηλάτων i-bike στη Γλυφάδα


Με κεντρικό μήνυμα “Παντού με ποδήλατο”, πραγματοποιηθήκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα εγκαίνια των νέων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων i-bike, από την Εθνική Τράπεζα και το Δήμο Γλυφάδας. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων που περιλάμβανε ποδηλατοδρομία για όλη την οικογένεια, καθώς και προσφορά ποδηλάτων και δωρεάν μηνιαίων καρτών ενοικίασης στους συμμετέχοντες. Οι μικροί ποδηλάτες που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, απασχολήθηκαν δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να μάθουν σε ειδικά διαμορφωμένο παιδικό κυκλοφοριακό πάρκο, τους κανόνες ασφαλούς ποδηλασίας εντός πόλης από τον πρωταθλητή κ. Θ. Παπουτσά.


Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γεώργιος Παπανικολάου, δήλωσε: "Ποδήλατο σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος, σημαίνει μείωση θορύβου και ρύπων. Σημαίνει άθληση και ευεξία. Σημαίνει βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη μας. Σημαίνει εν τέλει χαμόγελο και ζεστασιά. Όλοι μαζί γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Γλυφάδα και εγκαινιάσαμε τον πρώτο σταθμό κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη μας. Προωθούμε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη, ώστε να γίνουν οι μετακινήσεις όλων πιο γρήγορες, πιο απλές, πιο οικολογικές. Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Τράπεζα για τη στήριξη και τη συνεργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία είναι η αρχή για ακόμα πιο σημαντικές συνέργειες στο μέλλον." 

Η κ. Νέλλυ Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλουμε με αυτή τη δράση στη διάδοση του πιο οικολογικού μέσου μετακίνησης. Ξεκινήσαμε το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων i-bike τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη και η απήχηση που είχε στον κόσμο ήταν τόσο εντυπωσιακή που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και σε άλλες πόλεις. Η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, λόγω της αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, υγεία, ευεξία και μεγάλη οικονομία, με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον. Με το i-bike μετατρέπουμε την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος σε πράξη για τους πολίτες της Γλυφάδας, παρέχοντας δύο αυτοματοποιημένους σταθμούς με 20 ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος της Γλυφάδας θα αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και ότι σύντομα θα χρειαστεί να προσθέσουμε νέους σταθμούς ενοικίασης και νέα ποδήλατα, ώστε να πηγαίνουμε «παντού με ποδήλατο».


Το νέο σύστημα ποδηλάτων i-bike λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου από συγκεκριμένους σταθμούς μίσθωσης, αλλά και επισκέπτες, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.

Η ανάπτυξη του συστήματος υλοποιήθηκε από ελληνική εταιρεία που ανήκει στο δίκτυο της Endeavor, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου