Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

1ο Athens Bike Weekend στο Σύνταγμα


Μια μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο στην Πλατεία Συντάγματος, 16-17 Απριλίου 2016

Το Athens Bike Weekend έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό για την πόλη με στόχο την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου.

Το περιοδικό MBike σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ δημιουργεί ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο κέντρο της πόλης, με εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, που αποτελεί την αφετηρία και τον τερματισμό του 23ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, ο οποίος ξεκινά το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου.

Με το ποδήλατό τους ή όχι, οι Αθηναίοι καλούνται να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο γεμάτο δράσεις, happening και… ποδήλατα!


Οι δράσεις:


«Mini Bike Expo»

Η ποδηλατική αγορά παρουσιάζει τις τελευταίες προτάσεις της για ποδήλατα και αξεσουάρ σε διάφορες κατηγορίες – πόλης, δρόμου, βουνού, ηλεκτρικά.

Eδώ μπορείτε να δείτε ποδήλατα, να μάθετε για ποδήλατα και να μιλήσετε με τους ανθρώπους της αγοράς για τα είδη των ποδηλάτων και να πάρετε συμβουλές ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα ποδήλατα και αξεσουάρ πόλης.


«Δωρεάν Έλεγχος Ποδηλάτων»

Η σωστή συντήρηση του ποδηλάτου – ειδικά την άνοιξη – αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα ασφάλειας αλλά και προϋπόθεση για την απόλαυση της χρήσης του ποδηλάτου.

Σε μια σειρά από τέντες με την ένδειξη «Service Center», εξειδικευμένοι τεχνικοί προσφέρουν δωρεάν τεχνικό έλεγχο και μικρο-ρυθμίσεις (φρένα, ταχύτητες, ελαστικά, θέση οδήγησης) στους περαστικούς και ταυτόχρονα τους δίνουν συμβουλές για πιθανές αλλαγές ή βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο ποδήλατό τους.


«Γνωρίστε τα e-bikes»

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ή e-bikes είναι μια ανερχόμενη τάση στο χώρο της αστικής ποδηλασίας σε όλη την Ευρώπη. Τα e-bikes είναι ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση που επιτρέπουν την ανετότερη και λιγότερο κοπιαστική αντιμετώπιση των κλίσεων μέσα στην πόλη, ενώ παρέχουν ουσιαστική τη χαρά της ποδηλασίας σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης – στην ουσία αποτελούν το τέλειο εργαλείο για τη μετακίνηση μέσα στην πόλη.

Στην πλατεία Συντάγματος, θα παρουσιαστούν προτάσεις ηλεκτρικού ποδηλάτου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και να πάρουν μια αίσθηση οδήγησής του.
Παράλληλα, θα μπορούν να μιλήσουν με ειδικούς για τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών ποδηλάτων, τις εναλλακτικές που υπάρχουν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ.


«Μικροί ποδηλάτες παίζουν και μαθαίνουν»

Παρέχουμε χώρο στους «μικρούς ποδηλάτες», το μέλλον της πόλης.

Δημιουργούμε μια πίστα με μικρά εμπόδια και προκλήσεις που θα πρέπει ο μικρός ποδηλάτης να αντιμετωπίσει ενώ κάνει ποδήλατο – π.χ. να ανέβει και να κατέβει μια μικρή τραμπάλα, να ελιχθεί ανάμεσα σε κορίνες, να εξασκήσει την ισορροπία του αλλά και να μάθει τις βασικές αρχές του ΚΟΚ.

Διαθέτουμε παιδικά ποδήλατα διαφόρων μεγεθών και κράνη τα οποία μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια και πάντα κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού που τα ενθαρρύνει και τα βοηθάει να ολοκληρώσουν τη δοκιμασία μέσα στην πίστα.


«Γυναίκα και ποδήλατο»

Ο γυναικείος σωματότυπος αλλά και η γυναικεία αισθητική προϋποθέτουν τη χρήση εξειδικευμένων ποδηλάτων και αξεσουάρ.

Δημιουργούμε ένα χώρο ειδικά για τις γυναίκες που αγαπούν το ποδήλατο στον οποίο παρουσιάζονται γυναικεία ποδήλατα, αξεσουάρ σχεδιασμένα για κυρίες, συμβουλές που καλύπτουν τις γυναικείες ανάγκες.

Οι φίλες του ποδηλάτου μπορούν να περιηγηθούν και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τις γυναίκες και το ποδήλατο.


«Κοίτα, κάνω ποδήλατο!»

Η χαρά της χρήσης του ποδηλάτου, δεν ξεχνιέται! Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να θυμίσουμε στους ενήλικες που έχουν καιρό να ανέβουν στο ποδήλατο πως το τόσο απλό και φιλικό στο περιβάλλον αυτό μέσο μπορεί να τους χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο…

Δημιουργούμε ένα χώρο με διάφορους τύπους ποδηλάτων – πόλης, βουνού, διπλωτά, αγωνιστικά – και καλούμε τους πολίτες να τα πάρουν για μια μικρή βόλτα, μέσα σε συγκεκριμένο χώρο, με στόχο να τους θυμίσει πόση χαρά μπορεί να πάρει κάποιος από ένα ποδήλατο.

Ο χώρος επιβλέπεται από ειδικούς που μπορεί να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν, τους πιο διστακτικούς που ίσως έχουν χρόνια να ανέβουν σε ποδήλατο, να ξεπεράσουν τους όποιους ενδοιασμούς.

Στο τέλος της βόλτας, οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να παίρνουν πληροφορίες για τα είδη των ποδηλάτων που υπάρχουν.


«Το MBike κάνει ποδήλατο στην Αθήνα!»

Στο χώρο του περιοδικού ΜBike, οι συνεργάτες του περιοδικού σας δίνουν πληροφορίες για την αστική ποδηλασία και τα οφέλη της. Σας λύνουν όλες τις απορίες σχετικά με το αστικό ποδήλατο, τους ποδηλατοδρόμους αλλά και σας απαντούν σε κάθε ερώτημα που μπορεί να έχετε για το ποδήλατο!

«Ποδήλατο – ένα παιχνίδι για κάθε ηλικία»
Ας μην ξεχνάμε ότι το ποδήλατο, εκτός από μέσο μεταφοράς ή άθλησης ήταν και παραμένει ένα αγαπημένο παιχνίδι.

Σε ειδικό χώρο, παρέχουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια σειρά από απλά, ασφαλή και διασκεδαστικά παιχνίδια δεξιοτεχνίας και να κερδίσουν πολλά δώρα.

Γιατί το ποδήλατο, πρέπει να είναι χαρά!

Πηγή:
http://www.mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου