Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βόλτα με ποδήλατα από τους καρναβαλιστές στο Ρέθυμνο


Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και το Ρέθυμνο είναι η πόλη να το ζεις! Και μπορεί να αποτελεί πόλη πανευρωπαϊκό πρότυπο χάρη στις υποδομές της για τους χρήστες του ποδηλάτου, ωστόσο υπάρχει μια μέρα του χρόνου τουλάχιστον που όλοι οι δρόμοι ανήκουν στα ποδήλατα.

Μεταμφιεσμένοι στο πνεύμα των ημερών του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την ποδηλατοβόλτα τους ανάμεσα στους φοίνικες της παραλίας του Ρεθύμνου, τις πλατείες και τα διάσπαρτα μνημεία της παλιάς πόλης. Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό οικολογικό μήνυμα της δράσης αυτής, καθώς με πολλή αγάπη και μεράκι οι Φίλοι του Ποδηλάτου Ρεθύμνου και οι Πάνθηρες των Δρόμων (Street Panthers) συνέλεξαν κομμάτι, κομμάτι, σε αχρησία και πεταμένα ποδήλατα και τα μεταμόρφωσαν σε καλλονές ιδιαίτερου ύφους!

Η εκδήλωση είχε κάτι παραπάνω από επιτυχή έκβαση, αφού είχε εν τέλει εντυπωσιακή ανταπόκριση, με μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες να δίνουν το παρών, χαροποιώντας τους συντελεστές της: τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου και τους Πάνθηρες των Δρόμων (Street Panthers).

Το κιόσκι των Δοτών Ζωής με τους εθελοντές ήταν εκεί για τις εγγραφές με δείγμα σιέλου στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!

Πηγή:
http://www.ekriti.gr/kriti-rethymno/volta-me-podilata-apo-toys-karnavalistes-sto-rethymno-fotografies#sthash.MmD3DZaI.dpbs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου