Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Eurobike: Ό,τι έχει να κάνει με το ποδήλατο σε μια έκθεση


Μια πολύ μεγάλη έκθεση για το ποδήλατο με τίτλο Eurobike διοργανώθηκε στα τέλη Αυγούστου στο Φριντριχσάφεν στη Γερμανία. Οι διοργανωτές της θεωρούν ότι ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς συμμετείχαν 1300 εκθέτες από 53 χώρες. Στο επίκεντρο ήταν πέρα από τα νέα μοντέλα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους στην πίτα των πωλήσεων, αλλά και διάφορες διαδικτυακές και multimedia εφαρμογές.

Το Cobi, είναι ένα σύστημα που δίνει επιπλέον λειτουργίες σε ένα συμβατικό ποδήλατο. Συνδέεται με το smartphone του ποδηλάτη και προσφέρει έξτρα φωτισμό, αντικλεπτικό σύστημα, δεδομένα για τη διαδρομή και την ταχύτητα. Η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 179 και 300 Ευρώ.

«Το όνομα Cobi έχει να κάνει με το συνδεδεμένο ποδήλατο (Connected biking). Είναι ένα σύστημα που μετατρέπει το συμβατικό ποδήλατο σε έξυπνο ποδήλατο. Ουσιαστικά συνδέουμε έξι υπάρχοντα μέρη του ποδηλάτου σε ένα, με άξονα το smartphone. Συμπληρώνουμε το λογισμικό με 100 επιπλέον λειτουργίες που θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία της ποδηλασίας» εξηγεί ο Αντρέας Γκάλερτ, ιδρυτής και διεθύνων σύμβουλος της Cobi.

Το Lifebike της εταιρίας Corratec προσφέρει την δυνατότητα εκγύμνασης σε άτομα που έχουν καρδιακά προβλήματα. Μετράει το σφυγμό του ποδηλάτη και παρακολουθεί όλες τις βασικές του λειτουργίες. Μελλοντικά το ποδήλατο θα σταματάει αυτόματα όταν οι παλμοί του ποδηλάτη ξεπεράσουν το όριο.

Το μικρότερο σύστημα GPS για ποδήλατο είναι μια εφεύρεση της εταιρίας Lezyne. Πάει παρέα με τη συσκευή Bluetooth και αποτυπώνει τη δύναμη που καταβάλλετε αλλά και τους καρδιακούς σας σφυγμούς. Συνδέεται με ειδική εφαρμογή με το τηλέφωνό σας και σας επιτρέπει καθ’ οδόν να στέλνετε mail, μηνύματα και να βλέπετε τις κλήσεις σας.

Η ιταλική εταιρία ΝΕΟΧ βραβεύτηκε στην έκθεση Eurobike για το ηλεκτρικό ποδήλατο που παρουσίασε. Το κιβώτιο έχει οκτώ ταχύτητες και περιλαμβάνει και ηλεκτρικό κινητήρα. Η μπαταρία επιτρέπει στον ποδηλάτη να αναπτύσσει ταχύτητα για αρκετά χιλιόμετρα, ενώ δεν λείπουν οι εφαρμογές που κάνουν τη ζωή του ποδηλάτη ευκολότερη.

«Μία από αυτές είναι για παράδειγμα η γρήγορη απελευθέρωση της πίσω ρόδας, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η αλυσίδα έχει μπει με τέτοιο τρόπο, που δεν θα χρειαστεί ποτέ να βρωμίσετε τα χέρια σας, αλλάζοντάς την. Και έχουμε βάλει και αντικλεπτικό σύστημα με κωδικό PIN που βάζει νεκρά στο ποδήλατο. Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον, όταν κάποιος προσπαθήσει να το κλέψει» επισημαίνει ο Τζιάνι Μαζέο, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Neox.

Τα αξεσουάρ και ο ρουχισμός είναι η παράλληλη αγορά του ποδηλάτου. Νέα υλικά αλλάζουν τα δεδομένα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με αυτές τις κάλτσες Sealskinz, που είναι 100% αδιάβροχες.

Άλλοι προτείνουν ανακυκλώσιμα υλικά ως βάση για σορτς.

Το νέο αυτό μπουφάν προσφέρει απόλυτη προστασία από το νερό και τις άσχημες καιρικές συνθήκες και είναι ορατό στο σκοτάδι.

Η εταιρία Uvex λάνσαρε γυαλιά που προσαρμόζονται στις συνθήκες φωτός σε κλάσματα δευτερολέπτου. Θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο τον Οκτώβριο και η τιμή τους θα αγγίζει τα 300 Ευρώ.

«Τα γυαλιά δουλεύουν σαν μια μικρή τηλεόραση. Έχουμε ένα έλασμα από υγρούς κρυστάλλους στο πίσω μέρος του γυαλιού. Με φορτίο 8 βολτ, σκουραίνει τους κρυστάλλους. Μετά ξαναπατάτε το κουμπί και τα γυαλιά γίνονται ξανά καθαρά» ανέφερε ο Ματίας Άντλερ, μάνατζερ της Uvex.

Το Seatylock είναι μια σέλα που γρήγορα και χωρίς κόπο μετατρέπεται σε αντικλεπτικό σύστημα και μετά επανέρχεται σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα. Το σύστημα κοστίζει 150 Ευρώ και βγαίνει στο εμπόριο στα τέλη του έτους.

Και υπάρχει και αυτό το ειδικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων που τοποθετείται στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων. Διαθέτει ένα ηλεκτρικό ανυψωτήρα που σηκώνει τα ποδήλατα από το έδαφος και μετά όταν χρειαστεί τα κατεβάζει ξανά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος με τα πιο βαριά ποδήλατα, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρικά ποδήλατα.


Πηγή:
http://www.eurobike-show.de/
http://gr.euronews.com/2015/09/01/eurobike/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου