Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

6o Bike Festival: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου στην Τεχνόπολις


Πιστό στο ραντεβού του, το Athens Bike Festival, η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, ανοίγει για έκτη φορά τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. 

Τα τελευταία χρόνια, το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας κερδίζει έδαφος και νέους οπαδούς, συνεχώς. Έτσι το Bike Festival επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά, με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη της Αθήνας. 




Το κοινό που θα επισκεφθεί το φεστιβάλ από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 θα έχει την ευκαιρία να δει και να δοκιμάσει ποδήλατα και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μια πιο χαρούμενη και διαφορετική καθημερινότητα στην πόλη. 

Η τριήμερη γιορτή του ποδηλάτου θα έχει δυο βασικούς άξονες: 


  • Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων. 
  • Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η περσινή διοργάνωση του φεστιβάλ προσέλκυσε περισσότερους από 35.000 επισκέπτες στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. 

Η είσοδος και τις τρεις ημέρες του Bike Festival θα είναι ελεύθερη, ενώ οι ώρες που το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση είναι: 
  • Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 
    • 18:00-21:00 
  • Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 
    • 10:00-21:00 
Πηγή:
http://www.in.gr/entertainment/LifeGuide/presentations/article/?aid=1500020574#firstphoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου