Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το “καλύτερο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο”

Τα πτυσσόμενα ποδήλατα αποτελούν μια από τις αποτελεσματικότερες και πιο οικολογικές λύσεις μετακίνησης στις πόλεις.
Το πρόβλημα είναι ότι τα πτυσσόμενα (ή σπαστά) ποδήλατα συχνά είναι βαριά, άβολα και ογκώδη. Λύση σε αυτό επιχειρεί να δώσει η καναδική εταιρεία Helix Folding Bikes με ένα καινοτόμο ποδήλατο που όταν σπάει συρρικνώνεται στο μέγεθος των τροχών του.


Σχεδιασμένο ώστε να είναι μικρότερο, ελαφρύτερο, ασφαλέστερο και πιο εύχρηστο από οποιοδήποτε άλλο πτυσσόμενο ποδήλατο κυκλοφορεί στο εμπόριο, το Helix είναι κατασκευασμένο απότιτάνιο και ζυγίζει μόλις 9,5 κιλά.

Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του, το ποδήλατο διπλώνει στο μέγεθος ενός τροχού. Οι τροχοί περιστρέφονται γύρω από ελικοειδείς άξονες και διπλώνουν δίπλα στο πλαίσιο και τους ανάμεσα στους στροφάλους.

“Το Helix είναι το πιο εύκολο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο στο δίπλωμα και το ξεδίπλωμα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πτυσσόμενα ποδήλατα το Helix διπλώνει με οποιαδήποτε σειρά χωρίς να χρειάζεται να γυρίσουν τα πετάλια” αναφέρουν οι σχεδιαστές.

Τα ποδήλατα Helix είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στο Τορόντο του Καναδά με υλικά, μηχανικά μέρη και διαδικασίες υψηλής ποιότητας ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια ανθεκτικότητα και η ασφάλεια. Σε πρώτη φάση το καινοτόμο ποδήλατο θα διατίθεται από τον Ιούλιο του 2015 στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter με αρχικό κόστος 1.199 δολάρια.




Πηγή:
http://www.econews.gr/2015/02/25/podilato-helix-120816/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου