Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κοινόχρηστα ποδήλατα Δήμου Ρεθύμνου


Την ώρα που το ποδήλατο κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Ρέθυμνο -αφού πρόκειται για ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς- η δημοτική αρχή έθεσε σε ισχύ το νέο σύστημα αυτοματοποιημένων κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Το σύστημα προβλέπει τη διάθεση 30 ποδηλάτων στους πολίτες, που θα βρίσκονται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης, ενώ χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα κάνουν μόνο οι ενήλικες εφόσον θα έχουν εξασφαλίσει από το δήμο τη λεγόμενη κάρτα χρήσης.

Αναλυτικότερα, με στόχο το ποδήλατο να μπει για τα καλά στη ζωή των Ρεθυμνιωτών ως εναλλακτική κίνηση μεταφοράς, η δημοτική αρχή έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο των κοινόχρηστων ποδηλάτων, εκδίδοντας μάλιστα και τις σχετικές κάρτες στην τιμή των 10 ευρώ.

Τα τριάντα υπερσύγχρονα ποδήλατα που έχουν τοποθετηθεί σε τέσσερεις σταθμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης θα αποδεσμεύονται από το σύστημα με τη χρήση της ειδικής κάρτας.

Οι σταθμοί των ποδηλάτων βρίσκονται μπροστά από το δημαρχείο, στο παρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, στο κτήριο «Δελφίνι» και στην περιοχή Κιουλούμπαση, έξω από το λιμεναρχείο.

Η βιώσιμη κινητικότητα και η κυκλοφορία με ήπια μέσα μεταφοράς, όπως τα κοινόχρηστα ποδήλατα, αποτελεί ένα ακόμα βήμα για αλλαγή κουλτούρας και φιλοσοφίας της μετακίνησης των πολιτών μέσα στον αστικό ιστό. Η δράση αυτή μάλιστα σχεδιάζεται να επεκταθεί και στους πελάτες των ξενοδοχείων.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική κάρτα θα πρέπει να προσέλθουν στο ταμείο του δήμου, έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ κάθε χρήστης θα είναι υπεύθυνος για τυχόν βλάβη που θα υποστεί το ποδήλατο από την ώρα που θα το παραλάβει από τον σταθμό μέχρι και την ώρα που θα το επιστρέψει σε άλλο σταθμό.

Πηγή:
http://www.candianews.gr/2015/01/31/kriti-se-ischi-sistima-ton-kinochriston-podilaton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου