Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κοινόχρηστα ποδήλατα και στη Θεσσαλονίκη

Το μέτρο των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα έρθει σύντομα και στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά τα σημεία που θα δημιουργηθούν οι σταθμοί θα είναι 26 και θα διατίθενται 450 ποδήλατα. 

Από αυτά τα σημεία, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να παίρνουν το ποδήλατο, να το χρησιμοποιούν όση ώρα θέλουν και να το αφήνουν στη συνέχεια στον πλησιέστερο σταθμό. Για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του συστήματος όλες τις ημέρες του χρόνου, ενώ σε κάθε σταθμό θα βρίσκεται πίνακας πληροφοριών, όπου θα αναγράφονται, στα ελληνικά και τα αγγλικά, τα σημεία των σταθμών και πληροφοριακός χάρτης των σημείων.


Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση, ή ποια θα είναι αυτή. Ως τώρα έχουν κατατεθεί στο συμβούλιο τα συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης: η αποτύπωση σε τετραγωνικά μέτρα, οι τροποποιήσεις ως προς τη χωροθέτηση των θέσεων από την τροχαία και η σχετική απόφαση της 1ης δημοτικής κοινότητας, ώστε να εκδοθεί σύντομα σχετική κανονιστική απόφαση.

Πηγές: 
http://www.lifo.gr/now/society/43036
http://www.protothema.gr/greece/article/356606/thessaloniki-koinohrista-podilata-se-26-simeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου