Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

To Rubbee μετατρέπει κάθε ποδήλατο σε ηλεκτρικό!


Πολλοί από εμάς θα αντικαθιστούσαν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα μας με ένα οικολογικό, ηλεκτρικό ποδήλατο αλλά το κόστος μας αποτρέπει. Η εταιρεία Rubbee παρουσίασε μια πολύ καλή λύση για όσους δεν επιθυμούν να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο ή να μετατρέψουν μόνιμα το συμβατικό τους.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοτέρ που συνδέεται σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα σε ένα κανονικό ποδήλατο και αποσυνδέεται το ίδιο εύκολα. Το αδιάβροχο Rubbee αγκιστρώνεται εύκολα στο λαιμό της σέλας και εκτείνεται στο πίσω τροχό του ποδηλάτου. Ένας βραχίονας απορρόφησης των κραδασμώντο διατηρεί στη θέση του στη ρόδα, ώστε ο κύλινδρος να βρίσκεται σε επαφή με το πάνω μέρος της. Το Rubbee λειτουργεί και σε ποδήλατα με ανάρτηση στην πίσω ρόδα. Ο κύλινδρος είναι κατασκευασμένος από ένα ειδικό μείγμα πολυουρεθάνης που επιτρέπει τη σωστή σύνδεση με τη ρόδα, χωρίς να τη φθείρει κατά την επαφή. 

Οι κατασκευαστές του Rubbee μαζεύουν χρήματα από τη γνωστή πλατφόρμα Kickstarter ώστε να αναπτύξουν την εφεύρεσή τους. Σε πρώτη φάση η συσκευή είνα αρκετά ακριβή και κοστίζει γύρω στις 800 στερλίνες στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου