Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ένα νέο E-Bike από την γνωστή εταιρία αυτοκινήτων Smart

smart-e-bike

Η γνωστή εταιρία αυτοκινήτων Smart παρουσίασε το Smart E-bike που είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο φέρνει τους δύο τροχούς στην οικογένεια της Smart και ταυτόχρονα εισάγει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών.

Σε συνεργασία με μια εξειδικευμένη εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων, την Βερολινέζικη Grace η Smart προχώρησε στον σχεδιασμό του. Το Smart E-Bike είναι εξοπλισμένο με κινητήρα ισχύος 250 watt ο οποίος επιταχύνει το ποδήλατο σε ταχύτητες άνω των 25 χιλιομέτρων την ώρα. Ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και αυτονομία της τάξης των 100 χιλιόμετρων, δυνατό σχεδιασμό καθώς μπαταρίες και μοτέρ είναι απολύτως ενσωματωμένα στο πλαίσιο του ποδηλάτου.

Μια νέα καινοτομία είναι η ενσωμάτωση κινητού τηλεφώνου, το οποίο φορτίζει από την μπαταρία του ποδηλάτου και χρησιμεύει ως GPS αλλά και ως πινάκας οργάνων που απεικονίζει την ταχύτητα, το υπόλοιπο της μπαταριάς και όλες τις άλλες ζωτικές πληροφορίες. Το σύστημα μετάδοσης με ιμάντα το οποίο περιλαμβάνει και κλειστό κιβώτιο ταχυτήτων φέρνει επανάσταση στην μετάδοση κίνησης. Το σύστημα αυτό έχει πολλά πρακτικά οφέλη καθώς χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση, δεν έχει γράσο ούτε γρανάζια, ενώ το κλειστό κιβώτιο προσφέρει ήπιες αλλαγές ταχυτήτων και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Το Smart E-Bike αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2012 με ενδεικτική τιμή 2.900€.

smart-ebike-5

smart-ebike-2



e-bike-by-smart


smart-e-bike-7

smart-e-bike-8


e-bike-smart

smart-e-bike-5

smart-e-bike-smartphone


smart-e-bike-9

smart-e-bike-11

smart-e-bike-2

Αναδημοσίευση από το http://designisthis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου