Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Λευκωσία καλωσόρισε έναν νέο, υγιεινό τρόπο μετακίνησης στην πόλη!


Από τις 26 Οκτωβρίου η ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας έκανε στροφή προς έναν πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Εκείνη την ημέρα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζος, εγκαινίασε την έναρξη λειτουργίας του συστήματος διάθεσης ποδηλάτων της Διαδημοτικής Εταιρίας Ποδηλάτων Λευκωσίας (ΔΕΠΛ) στον σταθμό της Λεωφ. Κυρήνειας στην Αγλαντζιά, σηματοδοτώντας την αρχή ενός φιλόδοξου προγράμματος.

Το πρόγραμμα διάθεσης ποδηλάτων είναι ένα σύστημα μετακίνησης εντός της μείζονος Λευκωσίας, το οποίο εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο (Παρίσι, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Μελβούρνη, κ.α.)
Ποδήλατα μπορούν να ενοικιαστούν από ειδικούς σταθμούς σε όλους τους συνεργαζόμενους δήμους (Αγλαντζιά, Λευκωσία, Άγιος Δομέτιος, Δάλι, Λατσιά, Στρόβολος, Έγκωμη) και να επιστραφούν μετά τη χρήση τους σε οποιοδήποτε σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χρήση ποδηλάτων από το σύστημα είναι εντελώς δωρεάν για την πρώτη ώρα χρήσης και με εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις μετά την πρώτη ώρα. Σκοπός του προγράμματος είναι η όσο το δυνατόν ευρεία χρήση του από το κοινό και η καθιέρωσή του ως ένα ουσιαστικό εναλλακτικό μέσο μεταφοράς στην πόλη.

Σε κάθε σταθμό έχουν στηθεί ειδικά μηχανήματα από τα οποία οι χρήστες παραλαμβάνουν κωδικό για να ξεκλειδώσουν ένα ποδήλατο. Για να διασφαλιστεί η επιστροφή του ποδηλάτου, ο χρήστης θα χρεώνεται με το ποσό των €150 ευρώ, τα οποία και θα επιστρέφονται, αφού αφαιρεθούν οι χρεώσεις χρήσης.

Σε πρώτη φάση, οι σταθμοί βρίσκονται σε 27 σημεία της ευρύτερης Λευκωσίας και οι χρήστες θα έχουν στην διάθεση τους 315 ποδήλατα.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΠΛ: www.podilatoendrasei.com.cy


Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων της της μείζονος Λευκωσίας "Ποδήλατο εν Δράση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου