Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Με ηλεκτρικά ποδήλατα οι μετακινήσεις των υπαλλήλων του Υπ. Περιβάλλοντος

Ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα για τους υπαλλήλους του υπουργείου του Κωστή Χατζηδάκη


Με ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης παρακολούθησε σήμερα τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου να εξηγεί αναλυτικά τη χρήση των αυτοκινήτων που είναι μηδενικών ρύπων, παντελώς αθόρυβα και περιορίζουν σημαντικά το κόστος λόγω της χαμηλής κατανάλωσης. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού, Ευθύμιος Μπακογιάννης, μίλησε για τα ποδήλατα τα οποία ξεκλειδώνουν μέσω εφαρμογής με smartphone, δεν χρειάζονται φόρτιση και χρησιμοποιούνται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Χατζηδάκης: Εχουμε φιλόδοξη πράσινη ατζέντα

«Eχουμε μια φιλόδοξη πράσινη ατζέντα και πρέπει να δίνουμε καθημερινά αποδείξεις ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Aρα ξεκινάμε από εμάς τους ίδιους και γι αυτό τον λόγο αποφασίσαμε και πήραμε τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τοποθετήσαμε φορτιστή έξω από το υπουργείο. Παράλληλα, αποκτήσαμε ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία, όπως και τα αυτοκίνητα, θα χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων μας», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.



Oσον αφορά την ευρύτερη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκίνητου, ο υπουργός δήλωσε: «Υπάρχει μια διυπουργική επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, που μαζί με ειδικούς και φορείς και αγοράς μελετάει ένα συνολικό πλαίσιο για τη διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο»

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν τα τρία σκουριασμένα αυτοκίνητα, απομεινάρια μιας άλλης εποχής, που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης με το σήμα του υπουργείου στις πόρτες τους. Oπως εξήγησε η Αλ. Σδούκου, πρόκειται για υπηρεσιακά οχήματα που βρίσκονταν πολλά χρόνια στα υπόγεια του υπουργείου και η ανακύκλωσή τους δεν είχε προχωρήσει για γραφειοκρατικούς λόγους.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου