Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η εταιρεία από την Θεσσαλονίκη που λανσάρει το "έξυπνο" ποδήλατο

H εταιρεία που εγκαινίασε το sharing στη ποδηλασία στην Ελλάδα, με το σύστημα EasyBike βάζει στην αγορά το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο e-bike.



Μετά την επιτυχία του συστήματος EasyBike, που πρωτολανσάρισε στην αγορά το 2008, η BrainBox AΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κάνει το επόμενο βήμα και από το sharing ποδηλάτων κλασικού τύπου με αυτόματη μίσθωση, περνάει στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο e-bike, που είναι αυτόνομο και ελέγχεται απόλυτα από ένα smarphone, αρκεί ο χρήστης να έχει κατεβάσει την εφαρμογή και να έχει εγγραφεί στο easybike.

Mέχρι  τέλος Ιουνίου, η BrainBox, θα έχει βάλει στην αγορά, ξεκινώντας από Ρέθυμνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 900 συνολικά e-bikes (300 σε κάθε πόλη), με στόχο μέσα στο 2018 τα νέα αυτά ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα να έχουν φτάσει τις 3.000.

Τη νέα πρόταση της BrainBox για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας, με τη χρήση του πιο πράσινου μεταφορικού μέσου, του ποδηλάτου και, με την αξιοποίηση συστημάτων εντοπισμού και προστασίας (GPS και GPRS), παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας και διευθυντής ανάπτυξης.

Το νέο ποδήλατο, το e-bike, πρωτοπαρουσιάστηκε δημόσια σε εκδήλωση που έγινε στο ΕΚΕΤΑ, για την προβολή τεχνολογιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Το λευκοκίτρινο ποδήλατο, σχεδιάστηκε και ελέγχεται με το λογισμικό και τα συστήματα που προσάρμοσε η BrainBox, ενώ κατασκευάζεται στην Κίνα. Το e-bike, κλειδώνει και ξεκλειδώνει από το smartphone, ενώ ασφαλίζει μετά την πληρωμή, που κάνει ο χρήστης ηλεκτρονικά, οπότε και είναι προστατευμένο από κλοπή, τουλάχιστον θεωρητικά. Για το λόγο αυτό, δεν απαιτείται η φύλαξη των ποδηλάτων σε ελεγχόμενο χώρο, ενώ επειδή είναι εξοπλισμένο με σύστημα εντοπισμού, μπορεί ο χρήστης είτε να το παραλάβει, είτε και να το αφήσει όπου τον εξυπηρετεί στην πόλη ή την περιοχή που το νοικιάζει κι όχι αναγκαστικά σε κάποιο σταθμό.

Το e-bike, που με άνεση ανεβαίνει ανηφόρες με μεγάλη κλίση, φέρει μπαταρία με διάρκεια ζωής σε κάθε φόρτιση τα 100 χλμ. και δυνατότητα για 140 φορτίσεις. Ο χρήστης ή ο διαχειριστής του ποδηλάτου, δεν θα είναι αναγκασμένος να φορτίζει τη μπαταρία καθώς η εταιρεία προωθεί ένα σύστημα ανταλλαγής μπαταριών, των εξαντλημένων με φορτισμένες. Επίσης, πολύ σημαντικό, με το e-bike ο ποδηλάτης δεν θα ανησυχεί για φούιτ και καθισμένα λάστιχα, αφού τα ελαστικά είναι συμπαγή, χωρίς σαμπρέλες.

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, η BrainBox, πιστεύει ότι το κοινόχρηστο e-bike είναι ιδανικό για παραλιακούς δήμους και ξενοδοχειακές μονάδες που θέλουν να προτείνουν στους πελάτες τους έναν φιλικό και ευχάριστο τρόπο μετακίνησης, που συνδυάζει την άσκηση με την ξεκούραστη μεταφορά.

Η εταιρεία, προωθεί ευέλικτα σχήματα εμπορικών συμφωνιών, προτείνοντας την αγορά για όσους το επιλέγουν, αλλά και το χρησιδάνειο, π.χ. στα ξενοδοχεία που θα θελήσουν να το δοκιμάσουν, διαθέτοντάς τους τον εξοπλισμό με τη συμφωνία να μοιράζονται τα έσοδα από τις ενοικιάσεις του ποδηλάτου.

Στο e-bike, που έχει μία λειτουργία τύπου pause όταν προσωρινά σταματά να κινείται, η χρέωση γίνεται με την διάρκεια της χρήσης. Ο χρόνος απόσβεσης για τα ποδήλατα με το σύστημα της BrainBox, εξαρτάται από το ύψος της χρέωσης, πολύ φθηνότερα χρεώνουν την ώρα οι δήμοι από ότι οι ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η BrainBox, ως σήμερα, έχει στο σύστημα EasyBike 3.500 ποδήλατα κλασικού τύπου, σε 36 πόλεις της Ελλάδας και 6 του εξωτερικού. Η εταιρεία, που έκανε το ξεκίνημά της με το EasyBike, το 2008, στην Κέρκυρα, έχει εξάγει το σύστημά της σε Αϊντχόφεν, Λευκωσία, Μονπελιέ, Κρακοβία, Λεβάνγκερ και Κωνσταντινούπολη, στην τελευταία όμως με μία μικρή ανάπτυξη.

Η BrainBox, με το EasyBike, πέτυχε να περπατήσει σε αγορές που η ποδηλασία και τα φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μετακίνησης και μεταφοράς, έχουν μεγάλη διείσδυση, όπως και τα συστήματα που τα υποστηρίζουν. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις το Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και το Λεβάνγκερ στη Νορβηγία.

Πηγή: 
http://www.voria.gr/article/brainbox-ke-petali-ke-ilektrokinisi-me-to-neo-e-bike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου