Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Μία απλή ιδέα για να μην καταστρέφονται τα ποδήλατα στη μεταφορά


Η ολλανδική εταρεία κατασκευής ποδηλάτων VanMoof, βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο για να διασφαλίσει πως τα ποδήλατα που στέλνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο δεν θα καταστραφούν στη μεταφορά.

Η εταιρεία φιλοδοξεί μέχρι το έτος 2020 να κάνει το 90% των πωλήσεών της αποκλειστικά on line. Όμως, μολονότι το επαγγελματικό της πλάνο για την αύξηση των on line πωλήσεων σημειώνει μεγάλη επιτυχία, ταυτόχρονα είδε να πολλαπλασιάζονται οι καταστροφές στα ποδήλατά της που έφταναν σε κακή κατάσταση στους πελάτες, λόγω απροσεξίας στη μεταφορά τους και φυσικά πολλαπλασιάστηκαν οι αποζημιώσεις και οι επιστροφές. Όσο και αν προσπάθησαν να κάνουν καλύτερη σήμανση στις συσκευασίες μεταφοράς με εμφανή τη λέξη "εύθραυστο", οι φθορές δεν μειώνονταν. Προκειμένου να μην χρειαστεί να ακυρώσει όλο της το επαγγελματικό πλάνο για τις on line πωλήσεις, η εταιρεία αναζητούσε απελπισμένα μία λύση. Τη λύση έδωσε τελικά ο συνιδρυτής της εταιρείας, ο οποίος στις αρχές του χρόνου βρήκε έναν απλό και έξυπνο τρόπο να διασφαλίσει πως οι υπάλληλοι μεταφοράς προϊόντων θα αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη προσοχή τις συσκευασίες με τα ποδήλατά της. Με δεδομένο πως άλλα προϊόντα, όπως οι τηλεοράσεις, εμφανίζουν πολύ μικρότερο ποσοστό φθορών στη μεταφορά τους σκέφτηκε μία πανέξυπνη και πάναπλη ιδέα. Έτσι έφτιαξε νέα κουτιά - συσκευασίας για τα VanMoof ποδήλατα, τα οποία αντί να φέρουν το σκίτσο ενός ποδηλάτου (πολλοί θεωρούν πως ένα ποδήλατο δεν είναι και πολύ "εύθραυστο"), έχουν τυπωμένα πάνω τους σκίτσα που δείχνουν τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη. Η εταιρεία λέει πως από τη στιγμή που λάνσαρε τις νέες συσκευασίες πριν λίγους μήνες, οι φθορές στη μεταφορά των προϊόντων έχουν μειωθεί θεαματικά (η μείωση αγγίζει το 80%).

Πηγή:
http://mag.sigmalive.com/article/9660/mia-apli-idea-gia-na-min-katastrefontai-ta-podilata-sti-metafora-eikones

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ένας μαγευτικός δρόμος για ποδήλατα που λάμπει στο σκοτάδι


Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε ποδήλατο σε ένα δρόμο που λάμπει υπέροχα στο σκοτάδι; 

Αν αυτό είναι που θέλετε τώρα υπάρχει ακόμα μια χώρα -εκτός από την Ολλανδία- που μπορείτε να κάνετε ποδήλατο και ο ποδηλατόδρομος να φωτίζεται τη νύχτα, χάρη στην ηλιακή ενέργεια. 

Αυτός ο υπέροχος ποδηλατόδρομος βρίσκεται στην περιοχή Lidzbark Warminski στα βόρεια της χώρας και έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o. Είναι κατασκευασμένος από συνθετικά υλικά τα οποία μπορούν να φωτίζονται για 10 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, συλλέγοντας ενέργεια από την ήλιο την ημέρα. Η βασική ιδεά πρόερχεται από έναν αντίστοιχο ολλανδικό ποδηλατόδρομο -τον Starry Night bike lane από το Studio Roosegaarde’s - αλλά χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία.




Πηγή:
http://www.thetoc.gr/new-life/creatives/article/polwnia-enas-mageutikos-dromos-gia-podilata-pou-lampei-sto-skotadi