Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν φτάνουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα! Κάθε μέρα τα χρησιμοποιούν πάνω από 140 Πατρινοί, αριθμός διπλάσιος από αυτό των ποδηλάτων! Ποιοι σταθμοί... αδειάζουν


Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πατρινών για τα κοινόχρηστα ποδήλατα, τα οποία προσφέρουν μια μιρκή «ανάσα» στο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού που «ταλαιπωρεί» την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Παράλληλα, διαθέτουν και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, μακριά –έστω και για λίγο- από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και της συχνής χρήσης μέσων μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέα Αντωνόπουλο, καθημερινά χρησιμοποιούν τα εν λόγω ποδήλατα περισσότεροι από 140 συμπολίτες, ο διπλάσιος δηλαδή αριθμός από αυτόν των ποδηλάτων. Φυσικά αυτό γιατί υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος χρήσης (4 ώρες).

Θυμίζουμε πως, συνολικά διατίθενται 70 ποδήλατα σε 13 διαφορετικούς σταθμούς.

Το σύστημα λειτουργεί με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα της ΑΔΕΠ και οχτώ σταθμούς και 40 ποδήλατα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι πιο πολυσύχναστοι σταθμοί είναι αυτοί που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου και την Εθνικής Αντιστάσεως.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, λίγες είναι οι φορές που μένει ποδήλατο στη βάση του, δείγμα της διευρυμένης ζήτησής τους από τους πολίτες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ… ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των ποδηλάτων μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία της ΑΔΕΠ (Ελευθερίου Βενιζέλου 38) και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν την φωτοτυπία της ταυτότητάς τους και μία απόδειξη από ΔΕΚΟ, έτσι ώστε να πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας τους, ενώ ταυτόχρονα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Στη συνέχεια παραλαμβάνουν την ειδική κάρτα και με αυτή παίρνουν από τους σταθμούς τα ποδήλατα. Η χρήση των ποδηλάτων είναι εντελώς δωρεάν. Ο ποδηλάτης μπορεί να παίρνει ένα ποδήλατο από ένα σταθμό, να το αφήνει σε έναν άλλο και να παίρνει ένα ακόμη, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να το επιστρέφει μέσα σε τέσσερις ώρες.

Διαφορετικά, υπάρχει η σχετική ενημέρωση προς τους διαχειριστές, οι οποίοι φτάνουν έως και στο σπίτι του ποδηλάτη, προκειμένου να πάρουν το ποδήλατο που είχε δανειστεί πίσω.

Να σημειωθεί ότι σταθμοί με κοινόχρηστα ποδήλατα (μαζί με αυτά της Περιφέρειας) υπάρχουν στην πλατεία Γεωργίου, στο νέο λιμάνι, στο πάρκινγκ Καλεντζώτη στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Αγορά Αργύρη, στην πλατεία Όλγας, στα πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, στην πλατεία Καποδίστρια, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στον σταθμό Κανελλόπουλου.

Πηγή:
http://www.patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου