Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα: Μέσα σε 100 μέρες, 7.000 χρήσεις στα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου


Ικανοποίηση υπάρχει στην ΑΔΕΠ από την ανταπόκριση που έχουν δείξει οι Πατρινοί στο σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Μέσα στις 100 πρώτες μέρες λειτουργίας του οι Πατρινοί έχουν χρησιμοποιήσει τα ποδήλατα του συστήματος που εφαρμόζεται πιλοτικά για αυτό το πρώτο διάστημα της υλοποίησης του, συνολικά 7.000 φορές.

Δηλαδή έχουν γίνει 7.000 χρήσεις, κατά μέσο όρο 72 περίπου την ημέρα, ενώ έχουν υπάρξει και μέρες που οι χρήσεις των κοινόχρηστων ποδηλάτων έχουν ξεπεράσει τον μέσο όρο των 150 φορών.

Οι κάρτες των Πατρινών που έχουν γίνει μέλη του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις 1.200 και έτσι πλέον στην ΑΔΕΠ και στον Δήμο Πατρέων, κάνουν σκέψεις για την επέκταση του συστήματος και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Αυτό όμως που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αρμόδιους του Δήμου είναι οι μεγάλες φθορές που έχουν παρατηρηθεί τόσο στα ποδήλατα, όσο και στους σταθμούς ποδηλάτων.
Προβληματισμός για τις φθορές

«Υπάρχει ικανοποίηση για την επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος, με τον κόσμο να έχει ανταποκριθεί αρκετά στην χρήση των ποδηλάτων, όμως ταυτόχρονα υπάρχει και έντονος προβληματισμός σχετικά με τις φθορές που έχουν παρατηρηθεί όλο αυτό το διάστημα» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του πιλοτικού προγράμματος, Τάκης Τριανταφύλλου.

«Οι φθορές έχουν να κάνουν τόσο με τα ποδήλατα, με τους χρήστες να μην δείχνουν την ανάλογη προσοχή, όσο και με τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει σε διάφορους σταθμούς».

Οι ζημιές για να επιδιορθωθούν χρειάζονται χρήματα και αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν Δήμος θα καταφέρει να καλύψει το κόστος και κατά συνέπεια, αν θα μπορέσει να επεκτείνει το σύστημα.
Στόχος η επέκταση του συστήματος

Ο κ. Τριανταφύλλου τονίζει: «Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το σύστημα αρχικά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές, λίγο έξω από το κέντρο της Πάτρας.

Παράλληλα, εκτός από τους σταθμούς, θέλουμε να αυξήσουμε και τον αριθμό των ποδηλάτων που αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 70. Για τον λόγο αυτό κοιτάζουμε να μπορέσουμε να πάρουμε κάποια χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ».

Πηγή:
http://www.patrasevents.gr/article/244589-patra-mesa-se-100-mere-7-000-xrisei-sta-koinoxrista-podilata-tou-dimou#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου