Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Le Super Bike. Έξυπνο ποδήλατο με… Android!

Σίγουρα έχετε ακούσει την κινεζική LeTv (η οποία ονομάζεται πλέον LeEco) και συζητείται πολύ τελευταία καθώς κυκλοφόρησε το πρώτο smartphone με Snapdragon 820, Le MaxPro.

Η εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε και μία ακόμη ξεχωριστή πρόταση σε μία τελείως διαφορετική κατηγορία. Το Le Super Bike είναι, όπως φανερώνει και το όνομά του, ένα... ποδήλατο.


Διαθέτει σασί από ανθρακονήματα ή τιτάνιο, η καινοτομία του ωστόσο έγκειται στο ότι έρχεται με ένα… smartphone στο τιμόνι που του παρέχει "connected" χαρακτηριστικά τα οποία συναντώνται κυρίως σε αυτοκίνητα. Έχει οθόνη 4 ιντσών, επεξεργαστή στα 1.3GHz, 4GB RAM και τρέχει το Android με ένα custom UI, το BikeOS. Μπορεί να εμφανίσει στοιχεία όπως η ταχύτητα, η πλοήγηση καθώς και fitness στατιστικά που παρέχονται από αισθητήρες που υπάρχουν κάτω από το τιμόνι. Διαθέτει και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το όλο σύστημα τροφοδοτείται από ένα battery pack. Λειτουργεί ακόμη ως music player (με ηχείο) και ως τηλέφωνο χάρη στην 4G συνδεσιμότητα. Τρία επιπλέον πλήκτρα στο ποδήλατο μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένες λειτουργίες για μεγαλύτερη ευκολία του χρήστη.


Επιπλέον, εντυπωσιακό είναι το ότι υποστηρίζει και ακτίνες λέιζερ που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν τα μπροστά και τα πίσω φώτα ανάβουν και "ζωγραφίζουν" μία παράλληλη γραμμή στο δρόμο σε κάθε πλευρά του ποδηλάτου. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο τη νύχτα, το οποίο βοηθά τους οδηγούς να κρίνουν σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να πραγματοποιούν ελιγμούς χωρίς προβλήματα.

Το Le Super Bike είναι μία ξεχωριστή λύση από τους Κινέζους, που πλέον κάνουν τη διαφορά σε ολοένα και περισσότερους τομείς και πωλείται στην Κίνα έναντι 800 δολαρίων, ενώ σύντομα αναμένεται να φτάσει και σε άλλες χώρες. Δείτε περισσότερα στο video του DigitalTrends.


Πηγή:
http://www.digitallife.gr/le-super-bike-exipno-podilato-me-android-84432

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου