Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Νέο «έξυπνο» ποδήλατο με απλούστατο GPS


Η καναδική εταιρία CycleLabs λάνσαρε μια καινούργια συσκευή για ποδήλατα, που είναι χρήσιμη για να βρίσκει ο ποδηλάτης την κατεύθυνση και τους δρόμους που ψάχνει, αλλά να μπορεί να προλαμβάνει και την κλοπή. Τοποθετείται στο τιμόνι και περιλαμβάνει μια κυκλική οθόνη που παρουσιάζει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε.

Η συσκευή ονομάζεται SmartHalo και καταγράφει παράλληλα τη μέση ταχύτητα του ποδηλάτου, τις θερμίδες που καίει ο ποδηλάτης και την απόσταση που καλύπτει.

«Η ποδηλασία στην πόλη δεν γίνεται πιο επικίνδυνη. Γίνεται κατά τη γνώμη μου ασφαλέστερη, γιατί η ποδηλασία θεωρείται ένας νόμιμος τρόπος μεταφοράς. Αισθανόμαστε όμως ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες πλευρές, που είναι επικίνδυνες, κυρίως να δέχεσαι δεδομένα κατεύθυνσης για το που θέλεις να πας. Έχοντας το SmartHalo στο ποδήλατό σου, παίρνεις απλούστερες και πιο σαφείς οδηγίες» δήλωσε ο Μαξίμ Κουτιριέ, διευθυντής σχεδιασμού της CycleLabs.

Οι ποδηλάτες μπορούν να συνδεθούν στο SmartHalo με ένα smartphone, μέσω Bluetooth. Για να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία GPS, οι χρήστες βάζουν τον προορισμό τους στην εφαρμογή του smartphone. Βέλη με πράσινο φως δείχνουν τη δεξιά και την αριστερή στροφή, ενώ ένα κόκκινο ημικύκλιο στο κάτω μέρος προτρέπει τον ποδηλάτη να κάνει αναστροφή. Ολόκληρος ο κύκλος φωτίζεται πράσινος, όταν ο ποδηλάτης φτάσει στον προορισμό του.

Η νέα αυτή συσκευή στηρίζεται στην απλότητα. Το υπάρχον GPS στα ποδήλατα θεωρείται ότι είναι αρκετά περίπλοκο και μη εύχρηστο για τους ποδηλάτες. Γι’ αυτό οι δημιουργοί αυτής της καινοτομίας έφτιαξαν μια λιτή, μινιμαλιστική επιφάνεια λειτουργίας και αλληλόδρασης.

Το SmartHalo περιλαμβάνει και συναγερμό. Με τη βοήθεια αισθητήρων μπορεί να γίνει αντιληπτό, όταν κάποιος προσπαθήσει να πάρει με τη βία το ποδήλατο και ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος.

Τη νύχτα ανάβουν αυτόματα τα φώτα. Η μπαταρία διαρκεί τρεις εβδομάδες. Η καινοτόμα αυτή συσκευή κοστίζει 100 ευρώ.


Πηγές:
http://gr.euronews.com/2015/11/09/new-bicycle-gps-shows-the-way-without-distracting-user

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου