Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ποδηλατική Εβδομάδα 10-16 Ιουνίου – Μάθε για τη δράση Bike Cities στην Αθήνα


Τα τελευταία χρόνια το ποδήλατο έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέσα μεταφοράς. Έτσι, η Ποδηλατική Εβδομάδα (10-16 Ιουνίου) δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Παράξενες Πόλεις: Αθήνα» (Strange Cities: Athens) που παρουσιάζεται στη Διπλάρειο Σχολή από το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η δράση έχει τίτλο «Bike Cities» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό MBike. Οι ποδηλατικές βόλτες ξεκινούν από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και οδηγούν τους συμμετέχοντες στη Διπλάρειο, μέσα από σοκάκια της Αθήνας και τρεις διαφορετικές θεματικές διαδρομές.

Διασχίζοντας αγαπημένα σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο και η συνοικία του Ψυρρή, οι συμμετέχοντες καταλήγουν στην Πλατεία Θεάτρου για να περιηγηθούν στα έργα της έκθεσης «Strange Cities» αλλά και της έκθεσης «Παράξενα Ποδήλατα», η οποία φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του κτηρίου.

Στην έκθεση, vintage ποδήλατα δίνουν το στίγμα μιας άλλης εποχής, όταν το ποδήλατο αποτελούσε σημαντικό μέσο μετακίνησης εντός και εκτός πόλης. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της την Τετάρτη 10 Ιουνίου και εκτός των ποδηλάτων, θα φιλοξενήσει και αντίστοιχο αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Στον ίδιο χώρο, τρία ποδηλατικά εργαστήρια θα φιλοξενηθούν για να δώσουν στους παρευρισκόμενους χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

Πληροφορίες

Bike Cities: Από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου 2015 (Καθημερινές μία διαδρομή στις 18:00, Σαββατοκύριακα δύο διαδρομές στις 11:30 και στις 18:00).
Διάρκεια διαδρομής: 1 ώρα περίπου
Σημείο συνάντησης: Αρχή Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προορισμός: Πλατεία Θεάτρου 3, Διπλάρειος Σχολή

Δείτε εδώ τις διαδρομές και τους όρους συμμετοχής

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά διαδρομή: 25

Δηλώσεις συμμετοχής: αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο bikecities@onassis.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

* Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη δράση με τα δικά τους ποδήλατα και θα πρέπει να έχουν μαζί τους λουκέτο ασφαλείας, προκειμένου να κάνουν χρήση των ειδικών θέσεων στάθμευσης που θα βρίσκονται μέσα στη Διπλάρειο.

Έκθεση «Παράξενα Ποδήλατα»: Από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου 2015 (Καθημερινά, 12:00-21:00, Ισόγειο Διπλαρείου Σχολής, Πλατεία Θεάτρου 3).

Είσοδος: Δωρεάν

Ποδηλατικό Εργαστήριο: Ένα workshop για τα πλεονεκτήματα της – σωστής – χρήσης του ποδηλάτου. Γιατί ποδήλατο στην πόλη και πώς το επιλέγουμε; Βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης και πρακτικές συμβουλές, πιθανά τεχνικά προβλήματα και οι λύσεις τους, η σημασία του σέρβις στην καθημερινή ασφάλεια αλλά και τα απαραίτητα αξεσουάρ και πώς τα επιλέγουμε.

Πότε: Τετάρτη 10/06, Σάββατο 13/06 και Κυριακή 14/06 στις 19:30
Διάρκεια: 50’

Σημείο πραγματοποίησης δράσης: Ισόγειο Διπλαρείου Σχολής, Πλατεία Θεάτρου 3

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

*Οι συμμετέχοντες που θα βρεθούν στο χώρο με το ποδήλατό τους θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επί τόπου συμβουλές για απλά τεχνικά θέματα που τους απασχολούν.

Πηγή:
http://www.econews.gr/2015/06/04/bike-cities-athens-122734/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου