Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έρευνα για την Βιώσιμη Κινητικότητα στον Πειραιά


Έρευνα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες μετακίνησης αλλά και για τις ανάγκες και επιθυμίες των κατοίκων του έχει δημιουργήσει ο Δήμος του Πειραιά στα πλαίσια της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο INTERREG IVC-CycleCities, στη διεύθυνση https://www.surveymonkey.com/s/peiraias με το οποίο στοχεύει να χαράξει στρατηγική Βιώσιμης Κινητικότητας με σκοπό την προώθηση και ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας, του περπατήματος καθώς και την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη.

Η έρευνα διεξάγεται από την ομάδα έργου του προγράμματος σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά. Στόχος είναι η διερεύνηση των απόψεων και των επιθυμιών των κατοίκων του Πειραιά ως προς τη βίωση της πόλης τους και τα προβλήματα που συναντούν. Οι απαντήσεις, θα επιτρέψουν στην ερευνητική ομάδα να προτείνει λύσεις που θα εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων του Πειραιά, ενσωματώνοντας τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους στο σχεδιασμό.

Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ανώνυμα, η συμπλήρωσή του διαρκεί κατά μέσο όρο 4 λεπτά και όλα τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.

Οι ερωτήσεις αφορούν τις πρόσφατες κυκλοφοριακές αλλαγές (μονοδρομήσεις) και το βαθμό ικανοποίησης των πολιτών, τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλει η ομάδα σχεδιασμού για την βιώσιμη κινητικότητα και τα έργα υποδομών που οι κάτοικοι θα επιθυμούσαν περισσότερο να γίνουν.

Δείτε την έρευνα και βέβαια στείλετε την σε όποιον κάτοικο του Πειραιά γνωρίζετε https://www.surveymonkey.com/s/peiraias

Πηγή:
http://www.myota.gr/index.php/podilato/5634-2014-10-15-16-19-28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου