Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Ποδηλατοδράσεις» από τον ΟΤΕ και την COSMOTE


Την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις αλλά και τη δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας έχει ως στόχο το πρόγραμμα «Ποδηλατοδράσεις», που υλοποιούν ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

Δημιουργία υποδομών

Περισσότερες από 51.000 μισθώσεις ποδηλάτων έχουν πραγματοποιηθεί, 800.000 χιλιόμετρα έχουν διανυθεί και περισσότεροι από 100 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχουν εξοικονομηθεί μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων (Bike Sharing), που υποστηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE και εφαρμόζεται ήδη σε τέσσερις δήμους (Κομοτηνή, Καρδίτσα, Καβάλα, Ιωάννινα).

Παράλληλα, έχουν εγκαταστήσει τις πρώτες αυτοματοποιημένες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων (Bike Parking), οι οποίες βρίσκονται σε επτά διαφορετικές περιοχές στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής (The Mall Athens, Golden Hall, Μαρίνα Φλοίσβου κλπ).

Ενημέρωση πολιτών

Εκπαιδευτικά σεμινάρια και ψυχαγωγικές δράσεις για το ποδήλατο σε 42 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή 43.000 ατόμων, έχουν πραγματοποιήσει οι δύο εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχουν υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενήλικες «Δοκιμάζω την πόλη μου με ποδήλατο», καθώς και τα σεμινάρια «Μάθε παιδί μου ποδήλατο» και «Όταν μεγαλώσω θα είμαι καλός ποδηλάτης», για την εκμάθηση της χρήσης του ποδηλάτου σε παιδιά.

Στο πλαίσιο των «Ποδηλατοδράσεων», στηρίζουν φορείς και διοργανώσεις που συμβάλλουν στην προώθηση του ποδηλάτου, όπως το Συνέδριο «Ανθρώπινες Πόλεις», αλλά και το Athens Bike Festival, το μεγαλύτερο θεσμό της χώρας για το ποδήλατο, που συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Φέτος, υποστηρίζουν το Athens Bike Festival, που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, διοργανώνοντας πλήθος δράσεων, όπως η ποδηλασία για καλό σκοπό, όπου όλοι μπορούν να ποδηλατήσουν για να ενισχυθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Πηγή:
http://www.topontiki.gr/article/83423/Podilatodraseis-apo-ton-OTE-kai-tin-COSMOTE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου