Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στην Καβάλα με την υποστήριξη του ΟΤΕ COSMOTE


Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Καβάλας που θα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ του ΟΤΕ COSMOTE. Η έναρξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Καβάλας κύριο Κωστή Σιμιτσή. κατά την επίσημη έναρξη του συστήματος θα πραγματοποιηθούν από τις ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ παράλληλες εκδηλώσεις σωματομέτρησης για προσδιορισμό της κατάλληλης θέσης στο ποδήλατο, δημιουργική απασχόληση καθώς και ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καβάλας θα έχουν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε 60 ποδήλατα που θα είναι κατανεμημένα σε 4 σταθμούς και θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. 

Οι σταθμοί ενοικίασης βρίσκονται στα σημεία : 
  • Νομαρχία 
  • Πλατεία Καπνεργάτη 
  • Πλατεία Ελευθερίας 
  • Parking Λιμένος 

Για την χρήση των ποδηλάτων, απαιτείται η ηλεκτρονική συνδρομητική κάρτα του συστήματος η οποία θα πρέπει να «γεμίζει» με χρόνο χρήσης. Οι ενδιαφερόμενοι από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα μπορούν να προμηθεύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας (Γραφείου Τουρισμού) την κάρτα. Η ετήσια συνδρομή κοστίζει 24 Ευρώ ενώ η χρέωση την πρώτη μισή ώρα ποδηλασίας είναι δωρεάν. Για τα επόμενα ημίωρα η χρέωση ανέρχεται σε 50 λεπτά

Οι εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ που υλοποιούν, υποστηρίζουν το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Καβάλας διασφαλίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, με στόχο να εντάξουν τη χρήση του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα δημόσια ποδήλατα είναι μεγάλο και η έναρξη του συστήματος αναμένεται με ενθουσιασμό από μεγάλη μερίδα κατοίκων και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου