Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κοινόχρηστα ποδήλατα στην πόλη της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργάνωσε για τους κατοίκους του - αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης - ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, με στόχο την ανάπτυξη της χρησιμοποίησης του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής, άθλησης και εναλλακτικής διακίνησης.
Ήδη οι τέσσερις σταθμοί του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Ναυπακτίας είναι γεγονός. Τα σημεία της πόλης όπου εγκαταστάθηκαν είναι στο Φλοίσβο, στο Λιμάνι, στον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής και στο ξενοδοχείο "Ακτή" στο Γρίμποβο. Στους «σταθμούς» αυτούς θα φιλοξενούνται 60 κοινόχρηστα ποδήλατα.

    

Οι χρήστες, δημότες ή επισκέπτες, θα μπορούν μέσω κάρτας (πιστωτικής ή από το Δήμο και με κάποια συνδρομή) να φθάνουν στο σταθμό, να τοποθετούν την κάρτα τους σε συγκεκριμένο σημείο, να ξεκλειδώνουν και να παραλαμβάνουν το ποδήλατο. Μετά τη χρήση, σε οποιοδήποτε σταθμό, θα μπορούν να επανατοποθετούν και να κλειδώνουν το κοινόχρηστο ποδήλατο, οπότε και ξεχρεώνεται μέσω της ειδικής κάρτας που διαθέτει ο χρήστης. 

Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι συνολικού κόστους 147.000 € και η χρηματοδότηση προήλθε από το πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015, από το Πράσινο Ταμείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου